Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYDINLIKEVLER İLKOKULU ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN BAŞARI SERÜVENİ

Ankara- Aydınlıkevler ilkokulu öğrencileri öğretmenleri Selda Ural ve Fatma Gökçe’nin gözetiminde farklı projelere imza attı. Projelerde sağladıkları başarı ile Aydınlıkevler ilk okulu öğrencileri becerilerini geliştirirken yurt dışından gelen arkadaşlarıyla keyifli saatler yaşadı.

Ankara- Aydınlıkevler ilkokulu öğrencileri

GAZETEKALEM -(ÖZEL)

Aydınlıkevler İlkokul öğrencilerinden başarı dolu projeler yurt dışından gelen katılımcılarla beraber proje gerçekleştiren  öğrencileri öğretmenleri Selda Ural gözetiminde başarıya ulaştı. Müzik, yenilenebilir enerji ve fiziksel yeteneklerin gelişimi kategorileri olan projelerde başarıya ulaşan öğrenciler becerilerini geliştirerek yeni arkadaşlarla tanıştı.

“Musıc-An Unıversal Language”

Okul öğretmeni Selda Ural; “Müzik her yerde, hangi alanda: Dilimizde, çarpan kalplerde, doğada, oyunlarda, ruhumuzda ve zihinlerimizde. Müzik hayatımızdaki en önemli unsurlardan biridir. Hayatta kalmamıza ve dengemizi bulmamıza yardımcı olur. Üzgün olduğumuzda bize yardımcı olur ve hayatımızın her mutlu anında bize yol arkadaşı olur Yeryüzünde çok sayıda insan vardır ve her milletin kendine özgü geleneksel müziği vardır. Kendi dili bile bir müziktir. Projemiz Türkiye, Bulgaristan, İtalya, Polonya, Romanya, Estonya, Moldova Cumhuriyeti ortaklığı ile yürütülmektedir. Yabancı ortaklarımız ile yaptığımız puzzle çalışmalarımızdan örneklerden bazıları logo, afiş ve Mozartdan çalışmalarımız. Proje kapsamında Dünya Kadınlar Günü takvimi yaptık.” Müzik alanındaki başarı dolu projeyi böyle anlattı.

“RenewableEnergySources”

Ural yenilenebilir enerji projesi kısmını anlatırken şu sözlere yer verdi; “Öğrencilerimize yenilenebilir, hidroelektrik, jeotermal, güneş, rüzgâr, odunsu ve bitki artıkları enerji kaynakları hakkında bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Projemizde disiplinler arası geçişi kullanarak beyin fırtınası teknikleri, yaratıcı problem çözme ve hayal gücü kullandık.”

“Fiziksel Etkinlik Oyunları”

Öğretmen Selda Ural fiziksel etkinlikler bölümünde de öğrencilerinin başarılarını dile getirdi ve projelerini şöyle anlattı; “ Projemizin Amacı; Öğrencilerin oyun ve fiziki etkinlikler yolu ile yaşamları boyunca kullanacakları temel hareketler, aktif ve sağlıklı yaşam becerileri, kavramları ve stratejileri ile birlikte bunlarla ilişkili yaşam becerilerini geliştirerek bir sonraki eğitim düzeyine hazırlanmalarıdır.
Pandemi boyunca hareketsiz kalan, okula ve okul bahçesindeki oyunlara özlem duyan öğrencileri eğlenceli ve rekabet duygusunu geliştirici oyunlarla aktif yaşama yeniden hazırlamaktır. Ülkelere göre projede yer alan öğretmenler: İtalya (1), Moldova Cumhuriyeti (1), Polonya (1), Romanya (2), Tunus (1), Türkiye (10)”

“Uluslararası Basketbol Hakemimiz Serkan Emlek Konuk Oldu”

“Aydınlıkevler ilkokulu 4-d ve 2-c öğrencileri proje kapsamında fiziksel etkinlik oyunlarından sırt sırta top taşıma oyunu, fasulye atma oyunu, el değdirerek bayrak koşusu, top yuvarlama oyunları ile rekabet duygularını geliştirici zevkli oyunlar oynadılar” diyen öğretmen Selda Ural son etkinliği şöyle anlatarak bizlere bilgilendirdi.“Uluslararası basketbol hakemimiz Serkan Emlek fiziksel etkinlikler oyunu etwinning projemize konuk olarak katıldı. Öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla çok verimli bir söyleşi oldu. Sonrasında Türk Telekom Basketbol Kulübünün daveti ile Türk Telekom Hamburg Towers Euro cup maçı organizasyonuna 100 öğrenci ve velilerimizle katıldık. Türk Telekom kulübü ve yönetimine nazik davetlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz için çok değişik bir deneyim oldu ve büyük keyif aldılar.

“I am little, but I havefeelingstoo”

Aydınlıkevler ilkokulu başarılı öğretmenlerinden Fatma Gökçe ise yaptıkları projeleri şöyle dile getirdi; “Bazen çocuklarımız okula gelir ve onlardan performans bekleriz çünkü dileğimiz onların iyiliğidir. Bu iyiliğe o kadar odaklanıyoruz ki bazen onların bir sorunları olabileceğini ve derslerimizi takip edemediklerini unutuyoruz. Bu proje sayesinde, farklı kökenlerin neden olduğu farklılıklara rağmen aslında aynı olduğumuzu anlamaları için öğrencileri birbirine yaklaştırmak istiyoruz. Duygularımızın her koşulda aynı olduğunu çocuklarımıza anlatmak istedik.”

Projeye: Aydınlıkevler İlkokulu olarak Kurucu 2-C Sınıfı Öğretmeni Özgü GÜNSEREN ÖZARSLAN, 2-B Sınıfı Öğretmeni Fatma GÖKÇE ve 2-D Sınıfı Öğretmeni Necla BİNGÖL öğrencileri ile katılmıştır.Projemizde Bulgaristan (1), Fransa (1), İtalya (3), Polonya (3), Romanya (3), Türkiye (10)

“I am little, but I havefeelingstoo”

Öğretmen Fatma Gökçe ayrı bir proje olan ikinci projelerini anlatırken şu cümleleri kullandı; “Bazen çocuklarımız okula gelir ve onlardan performans bekleriz çünkü dileğimiz onların iyiliğidir. Bu iyiliğe o kadar odaklanıyoruz ki bazen onların bir sorunları olabileceğini ve derslerimizi takip edemediklerini unutuyoruz. Bu proje sayesinde, farklı kökenlerin neden olduğu farklılıklara rağmen aslında aynı olduğumuzu anlamaları için öğrencileri birbirine yaklaştırmak istiyoruz. Duygularımızın her koşulda aynı olduğunu çocuklarımıza anlatmak istedik. Proje ortaklarımız   Bulgaristan (1), Fransa (1), İtalya (3), Polonya (3), Romanya (3), Türkiye (10)